Keretválasztó

A megfelelő méret kiválasztása

 

Hasonlóan például egy cipő vásárláshoz, szemüveg választásnál is tudnunk kell, hogy milyen méretre van szükségünk.
Egy szemüveg keret nagyságát alapjában véve három méret határozza meg:

 

 

 




Lencseszélesség


A lencse szélesség: 31-60 mm




Hídszélesség


A híd szélessége: 12-31 mm




Szárhossz


A szár hosszúsága: 115-155 mm

 



A megfelelő méretű szemüveg keret kiválasztása akkor a legegyszerűbb, ha már rendelkezel egy bármilyen szemüveggel (olvasószemüveg, napszemüveg, egyéb), vagy felbróbálod egy barátodét.



Minden szemüveg belső szárán (lásd ábra) megtalálod azt a 3 számot, amit a keresőnkbe beírva szűkíteni tudod a számodra megfelelő méretű szemüveg keresését.


 


 

Válasz ki az arcod formáját!

 

Hasznád stílus választónkat és válaszd ki az arcod formáját!

 


 



A szemüveg keret színének kiválasztása

 



Tapasztalatunk szerint a legtöbb szemüveg keret vásárló erősen hajlik a konzervatív, vagy visszafogott színek (Fekete, barna, vagy teknős mintás) választására. Ha Ön szeretné egyedibbé, emlékezetesebbé tenni saját kinézetét, érdemes más, kicsit merészebb színek választását is megfontolnia.


Mielőtt szemüveg keretet választ, el kell döntenie, hogy kiemelkedni, vagy beolvadni szeretne az emberek közé. Ha a szigorú hétfői meetingen egy szolídabb, a hétvégén, vagy otthon pedig egy vidámabb színt viselne szívesen, ebben az esetben válasszon 2 különböző színű keretet.

 




Kék szemek


A kék kiegészítő színe a narancssárga, ilyen színű keret használata esetén az Ön szemeire mindenki felfigyel majd. A kék szemszínhez kiválóan illenek még a barna és a teknős mintás keretek.




Barna szemek


A barna szemszínhez szinte minden árnyalat jól illik, a feketétől a világosabb színekig. Ha nagyon ki szeretne emelkedni a többiek közül, akkor válassza a zöldes, vagy kékes árnyalatokat.




Szürke szemek


Ha szürke a szeme, az egyszín hatás elkerülése érdekében válasszon színesebb, élénkebb keretet. A leginkább megfelelőek a világos színek.




Zöld szemek


A zöld színű szemekhez kiválóan illenek a a meleg barna és arany színek, kifejezetten élénk, pozitív
kontrasztot alkotnak a lila szín különböző árnyalataival.

 




Fekete haj


A Fekete hajúaknak azt javasoljuk, hogy válasszanak sötétebb tónusú, vagy teknős mintás kereteket.




Ősz/fehér haj


Az ősz haj ideális lehet a színekkel történő kísérletezésre. Az ősz, vagy nagyon világos színű hajú embereken áétalában kiemelkedően jól mutatnak az élénk színű keretek.




Vörös hajúak


A vörös hajúaknak általában jól állnak a vastag, erősebb színű keretek. Érdemes kísérletezni a sötétebb színekkel, a konvencionálisabb formákkal és a Fekete színnel. Lehetőség szerint kerüljük a piros színt és azok közeli árnyalatait, merr vörös haj esetén szinte nem láthatóak.

 




Barna hajúak vörös árnyalattal


Ha vörös árnyalatú barna hajad van (aranybarna) a teknős mintás szemüveg keretek lesznek ideálisak a számodra. Alternatívaként keresd a sötét, meleg színeket és a teknős mintás kerethez hasonló barna-földszínű árnyalatokat.




Barna haj, árnyalatok nélkül


Ha a vörös árnyalat nélküli barna hajad van, a sötét színű szemüveg keretek állnak majd jól neked, kiemelten gondolva a feketére. Ezen felül a pasztell színekkel érdemes még megpróbálkozni.




Szőke hajúak


Ha sötétebb tónusú szőke hajad van, gondolkozz meleg színekben, a teknős mintás keretek például kifejezetten jól állhatnak neked. Ha világos, vagy platínium szőke vagy, a pasztell és az élénk színeket fontold meg, hiszen fantasztikus kontrasztot adnak a világos hajadnak és bőrödnek.